Men'sWorld

Otthoni edzésgyakorlatok, amelyeket te is meg tudod csinálni.

2018. október 16. 18:39 - Dobai Norbert

Sajnos, vagy nem sajnos, viszont sokunknak közülünk nincs lehetősége minden egyes nap edzőterembe járni és fejleszteni saját testünket.
Viszont aggodalomra semmi ok, mert a mai nap elhoztam nektek néhány olyan gyakorlatot, amelyet otthon, bármikor meg tudtok csinálni, ezzel pedig fejlődik a testetek és a szervezetetek egyaránt.

Az első gyakorlat egy nagyon alap feladat, ez pedig a fekvőtámasz.

Mivel fekvőtámaszból elég sok fajta van, így csak néhány típust fogok nektek bemutatni. 

Széles fogású fekvőtámasz

A világon létező legegyszerűbb típusú fekvő, helyezkedj sima fekvő pózba, karjaidat tedd vállszélesnél nagyobb támaszba és már mehet is a munka.

Szűk fogású fekvőtámasz

  Az előzőhöz képest annyit változtass, hogy a két kezed csak pár centire legyen egymástól a mellkasod alatt. Ezzel a két gyakorlattal a mellizmodat és a tricepszedet tudod fejleszteni és izmosítani.

Pókember fekvőtámasz

Egy kissé érdekesebb, de annál hasznosabb ez a fekvő típus. A lényeg, hogy ereszkedés közben az egyik térded emeld az azonos oldalon lévő könyököd mellé. Ezzel leginkább a törzsedet tudod erősíteni. 

Ami a LEGFONTOSABB a fekvőtámaszok végzésénél, és ezt sokan elrontják, hogy a melledet edzed, nem pedig a hátsódat, ergo, egyenes hát, egyenes test és a mellkasod megy le, nem pedig a kinyomott feneked. 

A következő feladat, amelyet ajánlani tudok mindenkinek, a plank.

Biztos vagyok benne, hogy hallottatok már erről a gyakorlatról és egyáltalán nem idegen ez a fogalom számotokra. 

Viszont mire is jó az, ha ezt a gyakorlatot minden nap csináljuk?

Segít szálkásítani és javít a teljesítményén

Szálkásítja a bicepszedet, tricepszedet, izmosítja a hasat és bekapcsolja a tested központi csoportjait (úgy, mint például a farizmot, a egyenes hasizmot stb.)

Csökkenti a hát- és gerincfájdalom kialakulását

A plank az a fajta edzés, amely a hátat is erősíti és erős támaszt nyújt az egész gerinc számára, így csökkentve a hátfájás kialakulását és erősítve a hátizmokat.

Javít a testtartáson

Mivel a plank a lábtól a nyakig teljes egészszében minden testrészt erősít, így a ez a gyakorlat segít abban, hogy javíts testtartásodon, akármilyen helyzetben meg fogsz tudni állni normális és egézséges testtartásban, mivel a hasizmod hatást gyakorol a nyakadra, hátadra és a törzsedre.

A harmadik, nagyon egyszerű gyakorlat, a hasizom feladatok.

Én személy szerint leggyakrabban egy fajta hasizom gyakorlatot csinálok.
A lényeg, lefekszetek a hátatokra, majd mind a két lábatokat emelitek addig, amíg a testetek és a lábatok egy „L” alakot nem képez. Egyszerű és jól megdolgozza a hasizmotokat. (Nem csak ezt a gyakorlatot szoktam végezni, de legtöbbször erre esik a választásom)

Ez volt hát mára, néhány, szám szerint három olyan edzés gyakorlat, amit mindenki meg tud csinálni otthon, különösebben, hát, mondhatjuk, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül, csak egy kis akaratra meg motivációra van szükségünk. ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://manworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7814305411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása