Men'sWorld

Tippek, amelyek boldoggá és pozitívvá tesznek minden nap.

2018. október 11. 19:20 - Dobai Norbert

Igen, mindannyiunk tudjuk milyen. Egy hosszú, unalmas, rosszul sikerült szomorú nap után az embernek semmihez nincs kedve, tényleg abszolút semmihez. Úgy gondolom nincs olyan ember, aki ne érzett volna ehhez hasonlót.
Viszont, mint általában minden máson, ezen is lehet változtatni, szóval ha kíváncsi vagy arra, hogyan tudod a mindennapjaidat pozitívan és boldogan „átvészelni”, akkor mindenképp maradj velem!

Az első tényező, amely mindenképp boldoggá tesz, az az, hogy mosolyogsz.

Egyszerűen csak mosolyogj. Elsőre nehéznek hallatszik, hiszen ha az ember éppen szomorú, vagy egyáltalán nincs jó kedvében, nagyon nehéz mosolyogni. Csak próbáld meg, ahány ember mellett elmész, legalább minden másodikra mosolyogj rá és nagy az esély rá, hogy visszamosolyognak majd. El sem tudod képzelni, milyen pozitivitást sugározhat az, ha valakire rámosolyogsz, akit nem is ismersz. Csak gondolj bele, neked is nagyon jól esik az, ha valaki rád mosolyog, ne adj Isten még talán köszön is. Na, ugyan ezt érzi az az ember, akire te mosolyogsz rá. Ne tétovázz, csak mosolyogj és élvezd a pillanatot.

A második olyan dolog, amely pozitívvá tehet téged és emellett boldoggá, az az, hogy sétálsz egyet.

Nagyszerű opció. Menj egyedül, vagy ha van kutyád, akkor gyerünk, sétáljatok egyet ketten. Kitisztítja a fejedet, enged gondolkozni és ezáltal magadba szállhatsz és senkitől sem zavartatva gondolkodhatsz. Saját véleményem szerint rengeteget segít az, ha minden nap sétálsz, akár csak ha épp iskolába mész, vagy ha éppen önszántadból mozdulsz ki a házból egy kis terepszemlére.

A következő módszer, amely erősítheti a két, címben lévő tulajdonságot, a zene hallgatás.

Ha engem kérdeztek, ez a legjobb módszer az egész közül. Örömet okoz, jobb kedved lesz tőle. Átsegít a nehezebb időszakokon és néha a zene az, amely a legnehezebb pillanataidban is éltet. Akár boldog, jó hangulatú zenét hallgat az ember, vagy akár szomorú muzsika szól a fülben, mindkettő érzéseket vált ki az emberből, nagyban mindkét kategória pozitív érzést. A pozitív dolgok pedig beindítják a dopamin termelést, amitől magabiztosabb, vidámabb leszel és a körülötted lévő környezetet is pozitívan fogod majd fel. Úgyhogy emberek, zenét, zenét, és zenét minden napra

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://manworld.blog.hu/api/trackback/id/tr2514296405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása